SITGES (BARCELONA), 8 (EUROPA PRESS)

L’associació Més que Surf ha llançat un cicle de surf terapèutic per a nens amb trastorns de l’espectre autista (TEA) i altres trastorns del desenvolupament, el primer que es realitza a l’Estat de forma gratuïta, i que consistirà en vuit sessions durant set setmanes a la platja la Marina de Sitges.

En un comunicat aquest dilluns, l’entitat ha explicat que la iniciativa es fonamenta en la pràctica del surf, els beneficis del mar, el grup i el vincle amb el monitor, amb una metodologia que assigna un monitor a cada nen i fixa uns objectius individualitzats per a les sessions.

Més que Surf ha explicat que no descarten ampliar el programa a altres llocs de Catalunya en un futur, “després de veure el bon acolliment que ha tingut la iniciativa”, amb totes les places cobertes per a aquesta edició, que va començar diumenge passat i finalitzarà el 25 de juny.

El psicòleg infantil Adrián Esteve ha dissenyat el cicle després de trobar-se a Puerto Rico el 2015 amb el psicòleg Giovanni Martínez, pioner en el primer estudi de surf com a teràpia per a nens amb TEA, i va realitzar una primera prova pilot a Sitges el 2016, que va donar lloc a la creació de l’entitat.

L’associació compta amb el suport de Sitges Surf Club, que ha prestat el material i la infraestructura, i el centre psicològic i logopèdic Epsi Garraf, que ha escollit i evaulat els nens.

Els monitors han rebut formació sobre TEA i el treball està supervisat per psicòlegs amb experiència i surfistes, ha explicat l’entitat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb