Les negociacions per a reeditar el pacte del Botànic són en via morta. El diumenge Compromís, PSPV i Unides Podem van tancar el programa de govern, però continuen essent incapaços de repartir-se les conselleries. Els tres socis es van reunir ahir a la seu de Compromís per a perfilar el nou executiu. La trobada va durar més de dotze hores i només va servir per enervar a la coalició valencianista, que considera que el PSPV i Unides Podem fan front comú per treure-li pes dins del govern.

Els tres socis estan d’acord en un executiu amb dotze conselleries, però el repartiment que s’ha valorat fins ara no agrada gens a Compromís. El PSPV vol fer notar el seu resultat electoral i demana sis conselleries, presidència a banda, el que suposa dues carteres més que en el Botànic anterior. Compromís es quedaria amb quatre conselleries, una menys, i Unides Podem entraria amb dues: Habitatge i Transparència.

D’altra banda, tampoc no agrada gens a Mónica Oltra que Unides Podem reclami una segona vice-presidència, que fins ara no existia. Cal tenir en compte, a més a més, que les conselleries d’Unides Podem naixerien gràcies a la cessió de competències, en gran part, de carteres de la coalició valencianista. Per si no fos poc, la conselleria d’Universitats (PSPV) també sorgiria d’Educació i Cultura (Compromís).

Compromís va expressar anit el seu malestar en el sopar de comiat del primer govern de Ximo Puig. Cap dels seus consellers va assistir a l’acte. Avui els tres socis es tornaran a reunir amb la intenció de tancar, finalment, el nou Botànic, ja que demà és la primera sessió de la investidura de Ximo Puig.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.