La negociació entre sectors del CGPJ per nomenar dos magistrats del TC continua enrocada després d’una nova reunió

Els vocals afins al PSOE traslladen a Lesmes que no hi ha perspectiva d'acord immediat i exploraran "vies alternatives"

VilaWeb
ACN
05.10.2022 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La negociació entre el sector afí al PSOE i l’afí al PP del Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ) per nomenar els dos nous magistrats del Tribunal Constitucional (TC) continua enrocada després d’una nova reunió. Els vocals conservadors han traslladat a l’altra part que la cerca de candidats “ha resultat infructuosa” malgrat que han fet una “cerca intensa”, segons un comunicat. En un altre missatge, el sector progressista ha explicat que traslladarà al president del CGPJ, Carlos Lesmes, que no hi ha perspectiva d’acord immediat i que no és quelcom imputable al seu bloc, que no se’n fa responsable.

Per això, comuniquen a Lesmes la “manca d’horitzó temporal i concret dels treballs de la comissió negociadora” i l’avisen que iniciaran “des d’avui, l’exploració d’altres vies alternatives d’acord immediat al llarg d’avui, demà i passat” amb la voluntat de tancar l’afer al més aviat possible.

Aquest sector ha assegurat que podria concretar un candidat “de forma immediata” mentre que el bloc conservador “no està en condicions d’oferir una nova data concreta de negociació”.

Els vocals conservadors, a més, consideren que la visita del comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, és encara “tan recent que cal donar temps perquè rendeixi, sens dubte, els efectes esperats”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes