El Govern de les Illes Balears es querellarà contra l’influenciador Naim Darrechi per abús sexual mitjançant engany a un nombre indeterminat de dones, per la incitació a la violència contra les dones i contra la seva llibertat sexual, drets sexuals i reproductius i contra els delictes que puguin sorgir a raó de la instrucció. Així ho ha anunciat el govern mitjançant un comunicat, i també la presidenta Francina Armengol en un piulet a Twitter: “No permetrem que ningú a les nostres Illes presumeixi d’haver comès abusos sexuals ni inciti a altres a cometre-los. Ens querellam. Pels drets de les dones, per la llibertat sexual, per una terra que diu no al masclisme.”

Naim Darrechi, que té més de vint-i-sis milions de seguidors a Tik Tok, es va vantar en una entrevista d’haver ejaculat sense preservatiu dins les dones amb qui havia mantingut relacions sexuals sense avisar-les, i ha generat una gran indignació.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat i presidenta de l’Institut Balear de la Dona, Mercedes Garrido, estendrà la sol·licitud a aquelles persones o entitats que a l’empara de l’article 31 del codi penal resultin ser autors o cooperadors necessaris.

El govern considera que les afirmacions fetes per Darrechi poden comportar els tipus penals d’abús sexual mitjançant engany de l’article 182.2 del codi penal i enaltiment i justificació del delicte d’abusos sexuals mitjançant engany de l’article 510.2b del codi penal, “sense perjudici que, tenint en compte el nombre de seguidors al Tik Tok en un elevat nombre de menors d’edat els fets puguin constituir delictes relacionats amb la seva indemnitat sexual.”

Finalment, l’Institut Balear de la Dona, a l’emparament de l’article 52 de la Llei de Protecció Integral a la infància i l’Adolescència, ha denunciat Naim Darrechi al canal prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades per demanar el tancament del seu canal de Youtube i del seu compte a Tik Tok.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.