Els deu municipis que no han tingut mai cap cas de covid

La localitat més poblada que sempre ha estat lliure de covid és Confrides, a la Marina Baixa, de 271 habitants

VilaWeb
Redacció
07.01.2022 - 20:54
Actualització: 07.01.2022 - 21:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 9 de febrer de 2020, es va detectar el primer cas de covid al país, el d’un pacient ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases de Palma, i d’aleshores ençà, en aquests prop de dos anys, hi ha hagut més de dos milions de casos a tot el país. No obstant això, encara hi ha uns pocs municipis que resisteixen i que no han registrat cap cas.

Els deu municipis que han evitat l’entrada de la covid malgrat les diverses onades són tots al País Valencià. El més poblat de tots és Confrides, a la Marina Baixa, de 271 habitants. A menys de deu quilòmetres, a la mateixa comarca, hi ha el Castell de Guadalest, amb una població de 241 persones, que tampoc n’ha notificat cap. Fins aquesta setmana, el municipi més gran sense casos del país era Bolulla (426 habitants), just al costat, i són diversos els municipis de la zona que han tingut una afectació mínima.

El municipi de Vallés, a la comarca de la Costera i amb 152 veïns empadronats, tampoc no ha registrat cap cas de covid en aquests vint-i-tres mesos, tot i que hi ha hagut brots importants a la vora, com a Xàtiva i Canals. Sant Pere d’Albaida, de 26 habitants, és l’únic poble de la Vall d’Albaida sense presència del virus d’ençà del començament de la pandèmia. Tampoc s’ha vist afectada la Pobla de Sant Miquel, al Racó d’Ademús, on cap dels seus 60 habitants ha passat la malaltia.

Castell de Cabres, amb 22 habitants, al Baix Maestrat, és el municipi més petit sense cap cas. A la vora, a la comarca dels Ports, concretament a Palanques (36 habitants) i a Sorita de Morella (116 habitants) tampoc hi ha circulat la covid-19. La incidència és mínima a la zona i són diversos els municipis de la comarca que fa setmanes que no registren cap cas. De manera similar, Sacanyet, a la comarca de l’Alt Palància, amb 57 habitants, i Torralba, a l’Alt Millars, amb 63, són els únics pobles de la comarca sense infeccions. Tots aquests municipis lliures de coronavirus en vint-i-tres mesos coincideixen en el fet que es troben a l’interior, que tenen menys de dos-cents habitants i que són dispersos, amb una densitat baixa.

A Catalunya no hi ha cap municipi on no hi hagi hagut, com a mínim, un cas de coronavirus. Fa un any, encara restaven vint pobles lliures de covid, la majoria al Pirineu i el Prepirineu, i cap a la costa, però durant aquest any tots han acabat registrant algun cas. A les Illes el virus també ha arribat a tot arreu. Formentera, aïllada, va destacar les primeres setmanes per resistir a l’entrada del virus, però finalment, el 26 de març de 2020, hi va aparèixer el primer cas. Ara, en els últims catorze dies, Escorca, a Mallorca, no hi ha hagut cap infecció i només acumula set casos d’ençà del començament de la pandèmia.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes