Primer va ser el batlle del Soler i senador, François Calvet, qui va decidir aquesta setmana que a totes les entrades del poble aparegués una nova placa amb la frase ‘Pays Catalan’. La seva iniciativa va ser seguida immediatament pel batlle de Pollestres, Daniel Mach. La capital del nord instal·larà també en totes les entrades per carretera un cartell amb la frase ‘La Catalane’, sota la senyalització bilingüe Perpignan/Perpinyà.

Diversos municipis de la Catalunya Nord han anunciat que estudiaran també la proposta, que apareix com una reacció al rebuig del nom Occitània-País Català per la nova regió, amb capital a Tolosa.

Des de que es va anunciar que el nom Occitània-País Català no seria el nou nom de la regió hi ha hagut una intensa reacció a la Catalunya Nord, de refús a la possibilitat que sigui inclosa en una regió que es digui simplement Occitània. El moviment ha estat criticat per alguns electes que l’acusat de fer ‘independentisme’ i de voler trencar les històriques relacions amb Occitània. Els partidaris de la campanya defensen que no només és una qüestió de noms sinó que caldria crear una entitat administrativa pròpia pels catalans que viuen a l’estat francès.

Pollestres País Català

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.