El FC Barcelona ha estat multat amb 1.500 euros per la Real Federació Espanyola de futbol per l’episodi de llançament de pilotes durant el partit de lliga amb el Real Madrid, el dimecres 18 de desembre, que va obligar a aturar el joc durant un minut i mig mentre es retiraven aquests objectes del terreny de joc.

L’acció havia estat instigada per Tsunami Democràtic dins la campanya d’accions reivindicatives per exigir una sortida negociada al conflicte entre Catalunya i Espanya i  l’alliberació immediata dels presos polítics. Durant el partit, als afores del camp hi va haver protestes que van acabar amb deu detinguts i desenes de ferits. En paral·lel, la Federació també ha apercebut el Barça amb la clausura del camp.

En concret, l’acord adoptat pel Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol acorda que durant el partit hi va haver una alteració de l’ordre del partit ‘de caràcter greu’, el que suposa una infracció de l’article 101.2 del reglament de la competició. Per això s’acorda una multa de 1.500 euros i un apercebiment de clausura per al Futbol Club Barcelona.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb