Els Mossos d’Esquadra han difós imatges de Younes Abouyaaqoub, presumpte autor de la matança a la Rambla de Barcelona. ‘Aquesta persona és perillosa i podria anar armada –diuen els mossos–. Fa aproximadament un 1,80 d’alçada, és de pell fosca, cabells curts i podria portar barba.’ Per això ha demanat la col·laboració ciutadana per a localitzar-lo.

Els mossos han facilitat un telèfon, el 937 285 220, i un correu electrònic, mossos.terrorisme@gencat.cat, per a facilitar informació.

Vinculació directa amb la mort de Pau Pérez
A més de l’atemptat de Barcelona, a Abouyaaqoub els Mossos li atribueixen l’assassinat del jove de Vilafranca del Penedès Pau Pérez, que va aparèixer mort dins el seu cotxe a Sant Just Desvern. Abans el sospitós havia saltat un control policíac a la Diagonal.

Abouyaaqoub havia fugit pel mercat de la Boqueria i havia anat a peu fins a la Zona Universitària, on va trobar Pau Pérez, que va apunyalar i li va robar el cotxe. El segrestador va saltar un control policíac a la Diagonal, on va ferir un mosso. Després, els agents van localitzar el cotxe a Sant Just Desvern amb el cos de Pérez sense vida al seient del darrere. L’autòpsia ha confirmat que havia mort per apunyalament.

Vegeu també: Tots els moviments de Younes: De l’atemptat de la Rambla a l’assassinat de Pau Pérez.

Ho han explicat el conseller d’Interior, Joaquim Forn,  i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, en la compareixença per a explicar les novetats sobre la investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

L’imam podria haver estat a Alcanar
Trapero també ha explicat que la Policia disposa d’indicis ‘sòlids’ que l’imam de Ripoll va morir en la primera explosió d’Alcanar. Ha detallat que tot apunta al fet que l’imam és un dels dos morts en l’explosió que va tenir lloc a la nit anterior als atemptats a Barcelona i Cambrils. ‘A l’espera de totes les proves, tenim indicis molt sòlids que apunten al fet que hi ha dos morts’, ha destacat després que en les últimes hores s’hagi especulat amb la possibilitat que les víctimes en l’explosió fossin tres.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]