S’ha mort la cuinera Montse Guillén, exportadora de la gastronomia catalana al món

  • La restauradora va obrir El Internacional a Nova York els anys vuitanta al costat de l'artista Antoni Miralda

VilaWeb
20.04.2025 - 10:59
Actualització: 20.04.2025 - 11:50

La cuinera i restauradora Montse Guillén s’ha mort a setanta-nou anys, a Barcelona. Guillén va ser una pionera en el món de la restauració, i a principi dels anys vuitanta va fundar un restaurant, l’icònic MG, al carrer de Tusset de Barcelona. Pocs anys més tard, va fer el salt a Nova York, on va fundar, juntament amb la seva parella i artista Antoni Miralda, un restaurant de tapes i cuina catalana que va batejar El Internacional, al baix Manhattan. El restaurant va ser molt popular i va convertir-se en una parada habitual de tota mena de personalitats de la cultura nord-americana. Anys més tard, va obrir més restaurants a Miami. Ja a Catalunya, aquests darrers anys, va impulsar el projecte Food Cultura, una ONG dedicada a l’exploració culinària.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor