MoraBanc ha arribat a un acord amb Banc Sabadell per comprar la participació d’aquesta entitat (51,6%) a Banc Sabadell d’Andorra SA per un import de seixanta-set milions d’euros. L’import definitiu queda subjecte a una auditoria de comptes a 31 de juny de 2021. Amb aquesta operació, el grup financer andorrà es pot convertir en l’entitat líder en aquest país pel que fa a les principals magnituds de negoci en el mercat domèstic, així com a la xifra de benefici dels bancs andorrans. En relació amb el consolidat, el Grup MoraBanc passaria a gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients i 1.600 milions d’inversió creditícia.

Les dues entitats van informar del començament de les negociacions el 17 de maig i aquestes han culminat avui amb la signatura de l’acord entre el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, i el conseller delegat de Banc Sabadell, César González – Bueno.

La formalització de l’operació està condicionada a l’autorització prèvia de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Un cop obtinguda, previsiblement a la tardor, MoraBanc farà extensiva l’oferta de compra a la resta d’accionistes en els mateixos termes econòmics acords amb el Banc Sabadell.

“Aquesta operació ens permetrà guanyar quota de mercat a Andorra, el nostre mercat principal, per donar valor als nostres clients i els accionistes que creuen en el seu país i en les seves oportunitats”, ha celebrat el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina.

La compra de la participació majoritària de BSA s’emmarca dins l’estratègia de creixement de MoraBanc. En el darrer exercici, el benefici de l’entitat va créixer un 20%, fins als 30,1 milions d’euros, i va millorar la solvència fins al 25,5% i la rendibilitat fins al 9,5%.

Amb la compra del 51,6% de BSA, MoraBanc du a terme la major operació corporativa, que també permetrà incrementar considerablement la inversió en tecnologia per poder fer front als reptes de futur.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.