El dramaturg avantguardista i actor nominat als Òscars, Sam Shepard, s’ha mort avui a casa seva, a l’estat de Kentucky, als Estats Units, als 73 anys. Segons el portaveu de la família, Shepard ha mort d’esclerosi lateral amiotròfica.

Shepard està considerat com un dels dramaturgs ‘off Broadway’ més influents. El 1979 es va fer un lloc entre els grans en rebre el premi Pulitzer per l’obra ‘Buried Child’, que retratava les parts fosques de la vida de les famílies americanes. Altres obres de l’autor famoses en aquest gènere són ‘Curse of the Starving Class’ i ‘A Lie of the Mind’.

Shepard va ser nominat a dos altres premis Pulitzer per les obres ‘True West’ i ‘Fool for Love’ i està conseiderat una de les veus més originals de la seva generació . Totes dues obres es van produir a Broadway.

A part del seu rol com a dramaturg, Shepard tambbé va fer carrera com a actor. Destaca la seva participació com a actor secundari a la pel·lícula ‘The Right Stuff’. La seva última aparició en pantalla va ser a la sèrie de Netflix ‘Bloodline’.

Shepard se’n va deixant tres fills – Jesse, Hannah i Walker- i dues germanes, Sandy and Roxanne Rogers.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb