La periodista mallorquina Joana Maria Roque (Palma, 1952) ha mort aquesta tarda. Va treballar al Diario de Mallorca i va ser corresponsal de La Vanguardia a les Illes. A més, Roque va fundar la primera emissora pública municipal de Mallorca Ràdio Calvià.

Llicenciada en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, Roque va formar part de la primera generació de redactors dels mitjans de les Illes amb una llicenciatura específica per al seu àmbit de treball.

En la seva última etapa professional, va exercir com a responsable de publicacions de l’Ajuntament de Calvià i en va dirigir la revista Entorn.

Roque també va fer carrera en el món de l’escriptura i va fusionar literatura i història amb títols com La segona República a Mallorca i Crónicas de la historia de Mallorca. També és autora del manual didàctic Cómo leer la prensa escrita, que va escriure juntament amb Tomeu Rotger.

També va signar obres biogràfiques i de memòria contemporània com ara Nadal Batle, les notes d’un rector, la història de la Caixa a les Illes, que va escriure juntament amb el seu marit Andreu Manresa, director general d’IB3. També va coordinar les memòries de l’empresari Vicente Rotger Buils.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]