El president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ramon Boixadós i Malé, ha mort a l’edat de 89 anys, segons que ha informat la fundació en un comunicat. Boixadós va assumir al 1991 la presidència de la fundació amb l’objectiu d’estudiar i investigar l’obra i vida de Salvador Dalí i projectar ‘l’herència daliniana arreu del món’.

Nascut al 1927, va ser Doctor Enginyer Industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, i va exercir la docència de 1973 a 1984 com a professor d’Empreses a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Madrid. Va ser president de Renfe del 1983 al 1985, així com també d’Ibermutuamur, d’Excel (Iberia) Grup S.L., i de Cálculo y Tratamiento de la Información.

Va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, la Gran Creu d’Alfonso X El Sabio i era Coronel honorari de l’Arma d’Enginyers, entre altres distincions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]