El ministre d’Hisenda i Funció Pública espanyol, Cristóbal Montoro, s’ha compromès a consensuar un nou règim especial amb el govern balear abans no acabi l’any. Segons fonts del govern que cita el diari dBalears, es treballa en un acord bilateral sobre les propostes de compensació de la insularitat del govern.

‘Montoro coneix perfectament la situació d’infrafinançament de les Balears, i els costos que ciutadans, empreses i administracions hem de suportar per la insularitat’, ha dit la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera. Ha afegit que la reforma del règim especial tenia el suport de la ciutadania i dels partits polítics.

Ha defensat que les Illes tinguin un règim fiscal diferenciat, com el de les Canàries, i que tinguin un fons d’insularitat per a abordar les inversions necessàries. ‘És irrenunciable’, ha sentenciat.

Ara el govern espanyol analitzarà les propostes del govern balear i es fixarà una nova trobada el setembre. L’objectiu compartit és acordar un document únic per a sotmetre’l a la comissió mixta bilateral per a temes d’Economia i Hisenda i, si veu la llum, el nou règim especial substituiria el model adoptat el 1998.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]