Xiromita Trad Project és un projecte musical que neix arran del treball final de carrera a l’Escola Superior de Música de Catalunya de Miquel Gironès, conegut pel gran públic per haver estat el dolçainer d’Obrint Pas. L’espectacle es presenta al Teatre Rialto de València a les vuit del vespre, i hi participen amics de la banda com ara Xavi Sarrià, Eva Dénia, Feliu Ventura, Carraixet i Arnau Giménez.

El projecte vol donar una mirada universal de la música partint de les arrels locals, i per fer-ho, compta amb músics valencians de reconeguda trajectòria. Entre ells, i a banda de Gironès, hi trobem les guitarres de Miquel Gil, Toni Porcar i Paco Costa, i la veu de Rafa Arnal.

El repertori presenta adaptacions de músiques populars, sempre amb el desig d’innovar i mostrar noves potencialitats per a la música tradicional. Però també hi ha lloc per a la nostalgia. El grup interpretarà dues cançons d’Obrint Pas, ‘Camins’ i ‘El país de l’olivera’. I dues de Miquel Gil, ‘Traginer’ i ‘La primavera’.

Escolteu el so de Xiromita Trad Project. Aquest vídeo correspon al primer concert del grup, en el Cicle de Música i Dansa a les Ermites.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]