La ministra d’Hisenda espanyola, María Jesús Montero, ha ajornat sense data la reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puigprevista per aquest dimarts per problemes d’agenda. Concretament, per la reunió entre el PSOE i Unides Podem per a negociar la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol.

El president Puig havia demanat la reunió amb la ministra i havia anunciat que exigiria una solució ‘immediata i legal’ per als impagaments del govern espanyol i ‘‘absolutament necessari per a garantir la tresoreria i el bon funcionament les arques’.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, sí que es reunirà amb la secretaria espanyola d’Hisenda, Inés Bardón, per a tractar les qüestions previstes.

Per Puig aquesta era una qüestió clau per a l’estabilitat del govern i davant dels seus socis de Compromís, els quals li demanen més fermesa, fet que encara és una incògnita quina pot ser la reacció des de l’executiu valencià. A la vegada s’havia coordinat amb la presidenta de les Illes, Francina Armengol per a fer un front comú davant del ministeri espanyol amb l’objectiu que aboni les bestretes de finançament i la mensualitat de l’IVA que els deu.

Front comú de Puig i Armengol contra el deute de l’estat espanyol

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.