Metrovalencia

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), presidit pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha aprovat avui traslladar a l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) la congelació de les tarifes del metro de València el 2020 – també proposa mantenir les del tramvia d’Alacant – i incorporar noves mesures per a afavorir l’ús de la xarxa de metro i tramvia de València.

L’actualització de les normes tarifàries del metro de València afecta diferents títols propis. Amb l’objectiu d’afavorir l’ús del bitllet senzill, s’ha proposat d’eliminar l’obligació de validar-ho durant un determinat termini de temps, posterior a la compra, la qual cosa impedeix que pugui caducar sense haver sigut utilitzat. Actualment, són d’ús immediat (dues hores de validesa des del moment de la compra).

També s’ha presentat la proposta d’aplicar en qualsevol títol la reducció per família monoparental (20% les de caràcter general o 50% les de caràcter especial), que actualment només s’aplica en el títol TuiN.

Per als usuaris de la targeta TuiN personalitzada, s’ha acordat l’obtenció de gratuïtat per a viatjar per tota la xarxa, a partir del tercer nivell de consum (es redueix el límit de 72,80 euros a 63 euros, aproximadament un 13,50% menys).

Aquesta modificació suposa que les persones que es desplacen per tres o més zones, que són les que suporten preus més grans del servei, entre les quals es troben les que treballen en l’Aeroport de Manises (única parada situada en zona D per a persones usuàries d’aquest títol), obtindran gratuïtat per a viatjar a aquesta destinació, a partir d’un menor nivell de consum mensual.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.