La mestra Marifé Arroyo, la Fundació Sambori i el COBDCV, premis Fundació Bromera

  • L'entitat distingeix persones, entitats i iniciatives que, gràcies a l'impuls vital i a una destacada trajectòria cultural, representen els valors i els objectius que promou la Fundació Bromera al Foment de la Lectura

VilaWeb
Marifé Arroyo és coneguda com
Pol Baraza Curtichs
10.01.2023 - 12:36
Actualització: 10.01.2023 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mestra Marifé Arroyo, la Fundació Sambori i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes del País Valencià (COBDCV) han estat guardonats amb els premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura. En el cas d’Arroyo, els organitzadors en destaquen la trajectòria i el compromís amb el català; i en el cas de la Fundació Sambori i el COBDCV, el treball en favor de la lectura, la cultura i la llengua. El lliurament dels premis es farà el dissabte 25 de febrer, a les 12.00, al Refectori del Centre del Carme Cultura Contemporània de València.

Els guardons distingeixen persones, entitats i iniciatives que, gràcies a l’impuls vital i a una destacada trajectòria cultural, representen els valors i els objectius que promou la Fundació Bromera al Foment de la Lectura.

Arroyo és una mestra que va defensar l’ús del valencià i va introduir la pedagogia moderna a l’escola de Barx durant els anys setanta i vuitanta. “Amb pocs recursos, va crear la primera biblioteca escolar del centre i va descobrir el plaer de la lectura al seu alumnat”, expliquen els organitzadors.

La Fundació Sambori impulsa d’ençà del 1998 el Premi Sambori, un concurs d’escriptura dirigit a l’àmbit escolar que promou i difon l’ús literari de la nostra llengua. “Un certamen que vertebra el país a través de la literatura, crea una xarxa de col·laboració entre l’alumnat, les famílies i el professorat, i ha mobilitzat prop d’un milió i mig d’alumnes valencians durant els vint-i-cinc anys de trajectòria”, detallen els organitzadors.

Membres de la Fundació Sambori (fotografia: Prats i Camps)

Per acabar, el COBDCV és una entitat de referència per als professionals de biblioteques, centres de documentació i els arxius. És una corporació de dret públic que promou la formació tècnica i qualificada. “Dignifica la professió davant la societat i les institucions, i defensa els drets dels professionals del món del llibre”, diu la Fundació Bromera.

Junta actual del COBDCV

Amb motiu de la setena edició dels premis, la fundació ha editat un llibre amb un perfil biogràfic d’Arroyo de l’escriptor Víctor Labrador i dos reportatges sobre la Fundació Sambori i el COBDCV, a càrrec de la periodista Sandra Serrano i l’ex-presidenta de l’entitat i bibliotecària de l’ETNO Amparo Pons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes