Més per Mallorca es compromet a impulsar més continguts audiovisuals en català

  • Proposa d'impulsar les coproduccions i la recepció mútua de les produccions culturals en català per tal d’ampliar l’espai audiovisual comú

VilaWeb
Redacció
22.04.2023 - 12:41

Més per Mallorca promet que, si té responsabilitats de govern després de les eleccions del 28 de maig, impulsarà la presència de creadors mallorquins i de continguts culturals en català creats a l’illa a les plataformes digitals i mitjans de comunicació audiovisuals. “Davant la reculada que pateix l’ús social de la llengua catalana, és el moment de potenciar de veritat la creació cultural local en llengua pròpia”, ha dit el candidat de Més a la presidència del govern, Lluís Apesteguia.

Ell i la candidata a la batllia de Palma, Neus Truyol, han presentat les propostes culturals del partit en un acte per a celebrar anticipadament la diada de Sant Jordi. Més es compromet a impulsar les coproduccions i la recepció mútua de les produccions culturals en català per tal d’ampliar l’espai audiovisual comú de les terres de parla catalana. “La situació d’emergència lingüística fa més necessària que mai la complicitat entre els territoris que compartim llengua i cultura pròpies”, ha afegit Apesteguia.

Aquesta política de promoció de la producció cultural en català, diu, anirà emmarcada en una sèrie de mesures d’impuls cultural, que se centrarà a incrementar els pressuposts públics destinats a la cultura i a millorar les condicions de les subvencions, l’impuls de les línies d’ajuda per a la producció illenca en català, i a redactar una llei d’indústries culturals i mecenatge. “Cercam generar accions de promoció i estímul adreçades als creadors contemporanis i la seva producció perquè no perdin l’oportunitat d’expressar la seva creativitat i fer la seva aportació al patrimoni i la cultura de les Illes Balears”, ha afegit.

Més per Mallorca també es compromet a potenciar el paper de la dona com a creadora cultural. Per aconseguir-ho, proposa polítiques com l’establiment d’ajudes específiques per a dones creadores i l’impuls de la paritat en els òrgans de govern d’entitats i organitzacions culturals. També afirmen que fomentaran la presència de dones en les programacions culturals i que faran visible les dones creadores que hagin destacat en tots els camps de la cultura.

“Defensam la recuperació de la memòria històrica de les dones i promoure polítiques culturals que facin visibles les seves aportacions al patrimoni i a la cultura de les Illes Balears”, ha clos Neus Truyol.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any