La polèmica per la negativa del president espanyol, Pedro Sánchez, de reformar el sistema de finançament també rep contestació a les Illes. A més de la preocupació del govern de Francina Armengol, la plataforma civil Per un Bon Finançament ja ha aconseguit que més de vint municipis aprovessin mocions als plens donant-hi suport. També s’hi ha afegit el Consell de Mallorca.

Pel que fa al nou model de finançament, demanen al nou govern del PSOE una proposta que mantingui criteris d’ordinalitat i d’augment de la capacitat recaptatòria, tot i les dificultats que admeten que hi ha. La plataforma també recorda el caràcter ‘prioritari i urgent’ de l’aprovació d’un bon règim especial de les Balears (REB), a l’altura de les necessitats pròpies, sense renunciar a la revisió del deute de l’estat espanyol amb les Illes.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb