Fotografia: Roberto Ruiz.

Diumenge rere diumenge l’artista i dramaturg Oriol Vilanova s’endinsa en els mercats de puces de Brussel·les, la ciutat on viu, per adquirir postals que en un altre temps van circular per tot el món. Com que avui dia es troben dispersades pertot arreu, s’ha dedicat a aplegar-les. Ara, fins el 28 de maig, es poden veure totes exposades a la Fundació Antoni Tàpies, en una instal·lació que ocupa els dos espais principals del museu i que porta per nom ‘Diumenge‘.

La mostra aplega totes les targetes postals que Vilanova ha col·leccionat durant més de quinze anys: n’hi ha més de trenta-quatre mil. Són classificades seguint una selecció temàtica ben curiosa: motius arquitectònics, arcs de triomf, banderes suïsses, carreteres, gats, taronges, postes de sol, zoològics… Però totes plegades conformen un museu que repassa totes les èpoques i àmbits geogràfics.

Amb un format tan modest i passat de moda com la carta postal, la instal·lació ens vol fer reflexionar sobre la dispersió de la imatge en la societat de l’espectacle. Com a complement, s’hi interpretaran diverses performances, s’hi llegiran textos teatrals de Vilanova i també s’hi presentarà una obra inèdita.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]