Més de 250 advocats dels Països Catalans han exigit l’empara i el suport explícit a Gonzalo Boye ateses les ‘amenaces, injúries i calúmnies’ rebudes. Ha estat en una carta promoguda per la Plataforma d’Advocats Compromesos i la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya amb l’objectiu de presentar-la com a instància al Consell de l’Advocacia Catalana i a tots els col·legis d’advocats de Catalunya.

El manifest es publica després d’haver refusat el Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) de donar l’empara sol·licitada per Boye a causa dels insults i amenaces rebuts arran de la demanda civil contra el jutge del Suprem espanyol Pablo Llarena.

‘Nosaltres els sotasignats, com a part de l’advocacia compromesa, volem solidaritzar-nos amb el company Gonzalo Boye Tuset; fer nostres els comunicats ja emesos per les associacions ja citades i –al mateix temps– sol·licitar expressament al Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya que doni suport explícit a l’advocat senyor Boye Tuset, en consonància amb allò que representa la professió i l’obligada defensa dels drets fonamentals, la justícia i la democràcia’, diu la carta.

‘És impensable que un professional que se senti pressionat, atacat o amenaçat a l’hora de defensar els drets legítims del seu client, no trobi l’empara i el suport de les institucions a les quals pertany per a garantir-li degudament la independència i la llibertat indispensables per a exercir lliurement la seva professió i complir amb la missió que tot advocat té encomanada’, defensen els lletrats adduint al fet que li hagin refusat l’empara. Tal com es pot llegir a la carta, consideren que aquest rebuig deixa desprotegit tot el col·lectiu, no únicament Boye.

‘El principi de legalitat, els drets fonamentals, o el lliure exercici de la professió
(amb el dret de defensa que hi és inherent), no poden mai decaure davant qualsevol
pretensió o principi de mera oportunitat política o ideològica’, afegeixen.

No és la primera vegada que un col·lectiu d’advocats surt en defensa dels lletrats del president Carles Puigdemont i els consellers. L’associació Advocats Europeus Demòcrates (AED)  aquesta setmana ha fet palesa la seva ‘indignació i preocupació’ pels ‘atacs i amenaces’ rebudes.

Podeu llegir la carta sencera ací:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb