La consellera exiliada Meritxell Serret i Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, participaran dimarts en un acte al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra, titulat ‘Presos polítics i exiliats a l’Unió Europea actual’. Serret, com Carles Puigdemont, desafiarà també l’estat espanyol i viatjarà des de Brussel·les a la capital de Suïssa.

Els actes han estat organitzats per l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, que en serà el moderador. En una altra conferència, ‘El paper de la Unió Europea en la protecció dels Drets Humans, hi intervindran Rachel Lindon, advocada experta en dret internacional, i Lynn Boylan, membre de la Plataforma pel Diàleg UE-Catalunya, encara per confirmar. Aquests debats formen part del cicle ‘Violacions de drets fonamentals a la Unió Europea: el cas català’.

En declaracions a VilaWeb, Solé ha explicat que la idea d’organitzar aquests debats va sorgir fa un mes. ‘De moment no hem tingut cap trava, hem actuat sense problemes’, ha dit. Ha destacat la importància que es pugui debatre sobre repressió política, persecució judicial i dret d’autodeterminació en aquests actes.

A més, en un altre cicle, ‘El dret d’autodeterminació al segle XXI’, també moderat per Solé, hi intervindran el professor de la Universitat de Ginebra Nicolas Levrat, el professor de la Universitat Pompeu Fabra Jaume López i l’expert independent de les Nacions Unides Alfred De Zayas.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb