Red Eléctrica Española ha restablert el subministrament elèctric a Menorca a les 17.44 hores, després de posar en servei la línia la Dragonera – el Mercadal, afectada pel cap de fibló de diumenge. De tota manera, encara hi ha feina i durant aquests dies els operaris de la companyia continuaran les obres de restauració dels suports malmesos en la línia la Dragonera – Ciutadella. Malgrat les condicions meteorològiques adverses i les dificultats del terreny afectat pel temporal de pluja i vent, un equip de més de quaranta tècnics de la companyia ha treballat nit i dia d’ençà que hi hagué el tall parcial d’electricitat per retirar els materials inutilitzats i canviar-los. La feina de l’empresa no s’acabarà fins que no siguin operatives les dues línies d’alta tensió que ofereixen el subministrament elèctric.

Una vegada recuperat el subministrament, ha començat la polèmica política. La presidenta del govern balear, Francina Armengol, ha dit que la ‘desídia’ del PP per a impulsar la transició energètica a Menorca havia fet ‘molt de mal’ a l’illa. Armengol ha explicat que d’ençà del 2016 que el seu executiu demana al govern espanyol un segon cable que connecti Mallorca amb Menorca, però fins ara no n’ha rebut cap resposta. Ara, diu, té l’esperança que amb el canvi de govern a Madrid s’accelerin els acords.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb