L’Ajuntament de València plantarà i cremarà enguany, entre el 31 d’agost i 5 de setembre, les falles municipals del 2020, és a dir, la falla “Açò també passarà”, popularitzada per la figura central de “la Meditadora”, i la falla infantil “Saps qui sóc?”. La decisió implica, a més, que les falles d’enguany es plantaran i cremaran el març del 2022 i que per a aquest exercici no hi haurà concurs ni es construirà cap monument nou. Els recursos econòmics que s’estalviaran en les Falles del 2022 es destinaran a incrementar els ajuts prevists a les comissions falleres, segons que ha informat l’ajuntament en un comunicat.

Una setmana després de l’anul·lació de les festes del 2020, es va fer una cremà sense públic ni anunci previ, en què es va cremar part de la falla municipal, però “la Meditadora” es va salvar de les flames, indultada juntament amb altres peces dels monuments municipals. Per la seva banda, la falla “Protegeix allò que estimes”, d’Alejandro Santaeulalia i Dulk, serà la falla gran municipal del març del 2022, i el projecte “També?”, de Ceballos i Sanabria, es convertirà en la falla infantil municipal de l’any vinent.

“Vull agrair la comprensió de tots els artistes davant una decisió que ens permetrà incrementar les ajudes a les comissions falleres destinant-hi la totalitat dels diners que no ens gastarem enguany en un nou concurs per a triar falles municipals per al 2022”, ha explicat Galiana després de l’anunci d’avui.

Galiana ha detallat que els diners que en condicions normals s’haurien destinat al concurs de les falles municipals de l’any que ve s’afegiran als derivats de la modificació de crèdit aprovada per l’ajuntament i als que ocasionarà la reestructuració del pressupost de la Regidoria de Cultura Festiva, atesa l’excepcionalitat de la situació i la impossibilitat durant tots aquests de mesos de celebrar actes festius.

“Ens vam comprometre a ajudar les comissions falleres i tota aquesta suma de recursos la destinarem íntegrament a fer-ho, per salvar les comissions i els seus fallers, que són l’essència de les Falles, i per garantir que els recursos que s’haurien destinat a dues noves falles per a la plaça de l’Ajuntament s’acaben destinant a les falles de totes les comissions falleres de la ciutat de València”, ha dit.

Galiana ha recordat que aquests ajuts a les comissions falleres s’afegiran als que, des del començament de la pandèmia, s’han anat aprovant per part de l’Ajuntament de València, com l’increment d’un 37,5% en les subvencions de falla de l’any passat i l’increment fins al 30% en les subvencions de falla per a enguany i per al 2022, en el marc d’un pla 2020-22 dissenyat per garantir la supervivència dels artistes fallers en un context de pandèmia i de suspensió de les Falles tant l’any passat com el primer semestre d’enguany.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.