Mazoni, Carles Belda, Sanjosex i La Bien Querida encapçalen la llista de participants en el festival Minipop, que es fa a Tarregona aquest cap de setmana. A aquesta llista cal sumar-hi valors emergents del pop català com ara Cala Vento, Marion Harper, Pavvla, Retirada i Espaldamaceta. A més, la periodista Bibiana Ballbé punxarà una sessió retro hip hop el diumenge a l’hora del vermut.

El festival de cultura i música contemporània per a tots els públics arrenca divendres amb el cantautor tarragoní José Juan González, conegut artísticament com Espaldamaceta. La vetllada seguirà amb el concert de Retirada! i acabarà amb la proposta ‘Càntut’ de Carles Belda i Sanjosex que recuperen i actualitzen cançons tradicionals dels nostres avis per a totes les generacions.

Dissabte serà el torn de Paula Jornet, Marion Harper, i del concert acústic de La Bien Querida. Tot seguit, actuarà Mazoni en un dels plats forts del certamen. La nit acabarà amb el duet Cala Vento que s’estrena a Tarragona, i els Superpanda’s djs. Per diumenge, el Minipop comptarà amb la periodista Bibiana Ballbé que oferirà una sessió retro hip hop a l’hora del vermut.

A més dels concerts, el Minipop estrena l’Espai Caixa Fòrum on es faran tallers relacionats amb el medi ambient o la robòtica. Altres incorporacions a la programació d’aquesta setena edició seran una galeria d’art amb les fotos del taller de minireporters de l’any passat i la transformació de l’Espai Dansa en una Silent Disco.

Una fórmula pensada per tots els públics

El Minipop va néixer l’any 2011 de la mà de l’associació Tecletes, un grup de mares i pares que volia seguir anant de concerts i gaudir-los amb els seus fills. El festival parteix de la base que la música no té edat i que per tant no necessita adaptacions per arribar a tothom. Així doncs, la seva fórmula està pensada perquè tots els membres de la família s’ho passin bé junts amb la mateixa música, trencant amb l’habitual segmentació de públics per franges d’edat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.