La primera ministra britànica, Theresa May, ha negat que el compromís no legal amb què ha convençut el president espanyol, Pedro Sánchez, de votar a favor de l’acord el Brexit sigui cap victòria per Espanya. ‘La postura del Regne Unit sobre la sobirania de Gibraltar mai no ha canviat ni canviarà’, ha remarcat des de Brussel·les.

‘Continuarem negociant en nom de tota la família del Regne Unit, i això inclou Gibraltar. Estic orgullosa que Gibraltar sigui britànic i sempre estaré amb Gibraltar’, ha dit. Sánchez ha venut com un gran èxit el compromís no vinculant que el tractat de retirada de la UE no obligarà que la futura relació de Londres i Brussel·les, encara per negociar, s’apliqui a tot el territori descrit a l’article 3 del tractat, que inclou Gibraltar.

Segons May, pel que fa a Gibraltar ha treballat l’esborrany del tractat de manera ‘constructiva i prudent’. ‘Ens hem assegurat que Gibraltar estarà cobert per l’acord total i pel període d’implementació’, ha assegurat.

Aquest migdia, el ministre en cap de Gibraltar, Fabian Picardo, ha dit en un comunicat que l’acord amb Espanya no tindrà cap conseqüència en la sobirania del penyal, que continuarà essent britànic: ‘El Brexit no tindrà cap efecte en la sobirania britànica de Gibraltar i l’aigua que l’envolta.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.