Matthias Brezinger ha rebut el Premi Internacional 2017, un guardó que Linguapax atorga a lingüistes, investigadors, activistes i organitzacions de la societat civil que s’han distingit pel seu compromís en favor de la diversitat lingüística i l’educació multilingüe.

Enguany, d’entre les 24 candidatures rebudes d’arreu del món, el jurat format per quaranta experts internacionals ha elegit Matthias Brezinger, reconegut acadèmic alemany, expert en llengües africanes, pioner en l’estudi de les llengües amenaçades i gran promotor de la revitalització lingüística que destaca per compaginar la recerca, l’assessorament, la sensibilització i el treball de camp a l’Àfrica i a l’Àsia.

El nom del guardonat s’ha donat a conèixer amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna promulgat per la Unesco per posar en relleu la importància de la diversitat lingüística. Des de l’any 2002, Linguapax commemora aquest dia, que aquest any subratlla el vincle entre l’educació multilingüe i l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]