La maternitat d’Elna formarà part de la xarxa de memòria històrica de la Generalitat
En les dependències van néixer prop de sis-cents fills de dones procedents de camps de refugiat

Per: EFE


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
La Generalitat incorporarà a la seva xarxa d’espais de memòria històrica el castell de Bardou, situat a la localitat nord-catalana d’Elna, el qual, entre els anys 1939 i 1944, va acollir una maternitat que atenia dones embarassades procedents de camps de refugiats.
En la seva reunió setmanal, el Consell Executiu ha aprovat el conveni per adherir el municipi d’Elna a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica, que inclou una sèrie de trinxeres, búnquers, llocs de resistència, rutes i monuments senyalitzats per la Generalitat pel seu interès històric.
El castell Bardou d’Elna va ser habilitat com a maternitat per a dones refugiades per la voluntària i mestra suïssa Elisabeth Eindebenz, per encàrrec de l’entitat suïssa Servei Civil Internacional. En les seves dependències van néixer prop de sis-cents fills de dones procedents de camps de refugiat, fins que la maternitat es va veure abocada al tancament per la pressió dels nazis.
La consellera de Justícia en funcions, Ester Capella, i el batlle d’Elna, Nicolas Garcia, firmaran aviat el conveni per incloure el castell de Bardou al catàleg d’espais de memòria democràtica de la Generalitat.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits