risc de ruptura

L’ex-president de la Generalitat Artur Mas ha tornat a reunir-se a Bèlgica amb el president Carles Puigdemont, per seguir perfilant el procés de reordenació de l’espai polític de JxCat.

Segons diverses fonts coneixedores dels contactes consultades per Efe, la reunió, que va tenir lloc aquest dijous, va servir per avançar en com poden encaixar les peces per estructurar JxCat. El procés intern havia de finalitzar al setembre però, segons fonts del PDeCAT, es podria ajornar l’elaboració de les conclusions fins al novembre, per deixar passar les eleccions generals.

Tots dos expresidents ja es van reunir a Waterloo el 19 de juny, una trobada en què no van aconseguir desencallar la fórmula perquè el PDeCAT i la resta d’actors d’aquest espai confluïssin definitivament, encara que sí van acordar dotar JxCat d’una estructura ‘eficaç i operativa.’

Entre els assumptes a resoldre hi ha l’orientació estratègica de l’organització, els noms que hauran de posar-se al capdavant del projecte o la qüestió dels actius i passius del PDeCAT, partit que disposa dels drets de la marca JxCat.

La direcció del PDeCAT, liderada per David Bonvehí i majoritàriament reticent a dissoldre el partit en el procés de consolidació de JxCat, ha posat en marxa aquest mes un procés de debat entre la militància per a sondejar quin ha de ser el futur de la formació.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.