MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

El ministre d’Afers Estrangers en funcions, José Manuel García-Margallo, considera que “s’està exagerant enormement el perill econòmic” que suposaria la sortida del Regne Unit de la UE, perquè, si bé en els primers dies hi hauria “gran volatilitat”, després tot dependria del tipus de relació que s’estableixi entre Londres i Brussel·les.

En una entrevista en la Cope, recollida per Europa Press, Margallo ha reconegut que si els britànics decideixen sortir de la UE en els primers dies haurà caiguda de les Borses i pujada de la prima de risc.

Tot i això, ha afegit que, entre les fórmules que s’estudien per a una futura relació entre la UE i el Regne Unit no hi hauria “grans modificacions ni en la corrent comerç ni en la d’inversió”. Segons ha dit, el fet més probable és que la fórmula sigui semblant a la relació entre la UE i el Canadà: una exempció dels aranzels per al 99% del comerç bilateral.

Això sí, ha insistit que perquè el Brexit no s’interpreti com el principi del final de la construcció europea els països de l’eurozona han de “donar un salt qualitatiu” i crear “un govern econòmic que emeti obligacions europees”, cosa que seria el naixement de “els Estats Units d’Europa”.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.