Mapa interactiu dels morts de Covid-19 per comarques a Catalunya

  • La font d'informació és el registre RSAcovid19 del departament, i inclou les dades de funeràries

VilaWeb
Redacció
28.04.2020 - 17:42
Actualització: 29.04.2020 - 19:36

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet canvis i millores en els mapes interactius sobre la Covid-19 que proporcionen informació actualitzada de la pandèmia. A més de l’anàlisi amb gràfics dinàmics i interactius de les darreres dades, als mapes que ja hi havia s’hi ha afegit la publicació d’un mapa de mortalitat per comarques. La font d’informació és també el registre RSAcovid19 del Departament de Salut, i s’hi inclouen les dades de defuncions notificades per les empreses de serveis funeraris, que detallen la xifra de morts per Covid-19, tant de casos confirmats com de sospitosos.

S’hi presenta el nombre de defuncions acumulades fins a la data d’actualització, la taxa estandarditzada i la taxa bruta per 10.000 habitants. Aquesta informació s’ha complementat amb un mapa acolorit de les defuncions per regions sanitàries, que també conté informació desglossada per sexe i per edat.

Resta de mapes

Els mapes de casos per municipis i per demarcacions sanitàries, anomenades àrees bàsiques de salut (ABS), mostren la xifra de casos acumulats –d’ençà del començament de la pandèmia fins a la data de la darrera actualització de les dades– que han sortit positius en una prova diagnòstica de PCR o una de ràpida. A més, contenen el càlcul de les taxes ajustades per sexe i edat i les taxes brutes dels casos positius acumulats per cada 10.000 habitants.

S’hi inclouen també les xifres sobre els casos sospitosos acumulats –fins a la data de la consulta–, que és una de les novetats que incorpora el sistema. Els casos sospitosos són els d’aquells qui, a causa de la presència de símptomes, han estat considerats possibles casos per un professional, però no tenen cap prova diagnòstica de PCR o ràpida amb resultat positiu.

Els mapes interactius van entrar en funcionament el 28 de març per oferir informació actualitzada als ciutadans sobre l’evolució de la pandèmia a Catalunya. Fins avui, han acumulat més de 670.000 visualitzacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any