Actualització: Tota la informació de la manifestació

El vice-president de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han presentat els detalls de la manifestació de dissabte per a demanar l’alliberament d’Oriol Junqueras, els set consellers i els presidents de les entitats civils sobiranistes. La marxa, que Alcoberro ha dit que seria molt ambiciosa, tindrà el lema ‘Llibertat presos polítics. Som República’. Marcel Mauri n’ha explicat el sentit: ‘Ens agradaria no haver-la haguda de convocar mai, però tenim vuit consellers i els dos presidents de les entitats a la presó.’

Recorregut
La manifestació començarà a les cinc de la tarda. La capçalera se situarà a la cruïlla del carrer de Marina i el carrer de Pujades i baixarà en direcció al mar fins a l’avinguda d’Icària, on hi haurà l’escenari. Els organitzadors preveuen que s’ompli tot el carrer de Marina, de manera que la manifestació passarà a prop del temple de la Sagrada Família i per davant la seu de l’ANC.

Capçalera
A la capçalera hi aniran, com és habitual a les grans manifestacions independentistes, els principals dirigents sobiranistes. Tanmateix, aquesta vegada hi haurà una capçalera d’honor amb els familiars dels presos polítics i dels membres del govern que són a Brussel·les.

A més, s’ha demanat als manifestants que portin un llaç groc en homenatge als presos i exiliats. Les persones amb capacitat diversa tindran un espai reservat a l’avinguda d’Icària.

Les entitats també han demanat que els assistents portin els cartells amb les cares dels presos polítics impresos de casa. Es poden descarregar des d’aquest enllaç.

Més de 900 autocars
A poques hores de la manifestació, l’ANC ha anunciat que ja hi ha uns 947 autocars contractats que mobilitzaran gent d’arreu del territori. Els accessos recomanats per metro són a través de les línies 2 (Sagrada Família i Monumental) i 1 (Arc de Triomf).

La crida del president
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una crida des de Brussel·les a assistir-hi:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb