Aquest vespre, centenars de persones han sortit als carrers de València per la manifestació contra la repressió, la llibertat dels presos polítics i en defensa de drets i llibertats fonamentals sota el lema ‘Li diuen democràcia i no ho és’. 

La marxa ha arrencat a les 19.00 a la delegació del govern espanyol i ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament on finalment s’han concentrat els manifestants. A la convocatòria, s’hi han afegit una setantena de col·lectius, entre els quals Endavant, Arran, Esquerra del País Valencià, l’Aplec de la Ribera, Escamot Col·lectiu, SEPC, el Casal Popular de Vila-real i el de Borriana.

El manifest descriu la sentència contra el procés com el detonador d’un esclat de mobilitzacions arreu del país contra la repressió i l’autoritarisme de l’estat espanyol, que ofega els drets i llibertats de la ciutadania. També recorda que aquesta repressió s’ha viscut al País Valencià diverses vegades, com ara durant la Primavera Valenciana del 2012 i en la batalla de València, quan els feixistes van actuar amb tota impunitat.

‘Des de la mort del dictador fins a hores d’ara, l’estat espanyol ha fet servir la violència quan l’ha considerat necessària per mantenir els privilegis de les elits econòmiques i les oligarquies i no ha dubtat a fer servir les clavegueres de l’estat i la seva guerra bruta’, diu el manifest.

Final de la manifestació a la plaça de l’Ajuntament de València

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb