BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

‘El dinar sobre l’herba’, d’Edouard Manet, i ‘El profeta’, de Pau Gargallo, han estat dues de les obres incloses a l’examen d’Història de l’Art de la selectivitat d’aquest dimecres, i que els alumnes han hagut de comentar.

Els alumnes, a més d’elegir entre aquestes dues obres, també han hagut d’escollir entre les obres Maison Carrée de Nimes, ‘Mare de Déu dels consellers’, de Lluís Dalmau, i San Carlo alle Quattro Fontane, de Francesco Borromini, que han hagut de contextualitzar i resoldre preguntes sobre l’estil i característiques.

Altres matèries de modalitat de les quals els més de 32.000 estudiants catalans que encaren la selectivitat s’han examinat han estat també Matemàtiques aplicades a les ciències socials, en què una de les preguntes ha girat entorn de l’última epidèmia de l’Ebola.

La jornada de dimecres s’ha completat amb exàmens de Disseny, amb qüestions sobre el sistema modular o el logotip de Google, i d’Electrotècnia.

També ha tingut lloc la prova de Ciències de la Terra i del medi ambient, amb preguntes sobre l’efecte hivernacle i el volcà Turrialba de Costa Rica i el desert d’Atacama.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.