El Festival de Pedralbes va començar l’edició d’enguany el passat 5 de juny, i continuarà fins al 14 de juliol. És a partir d’aquest cap de setmana que comencen a desfilar els principals noms. Manel i els escocesos Belle and Sebastian actuen divendres i diumenge respectivament. El grup d’indie català va irrompre l’any 2008 amb Els millors professors europeus i els èxits dins del disc: Al mar, Dona estrangera o En la que el Bernat se’t troba. Un treball que els va convertir en referència de la música al principat, estatus que continuen gaudint amb el seu últim treball, Jo competeixo. Per la seva banda, Belle and Sebastian alternen temes propers al folc amb peces més complexes, però sempre acompanyats amb guitarra i teclat. Van debutar a mitjans dels 90, però el seu treball amb més recorregut comercial arribà al 2006 amb The Life Pursuit.

Pel que fa a la resta del cartell, pel festival passaran músics veterans, com els californians The Beach Boys, un dels puntals dels inicis del rock i el pop (20 de juny); el frontman de The Police, Sting (6 de juliol), que actuarà en solitari; Jarabe de Palo (8 de juliol), liderat pel català Pau Donés o Art Garfunkel (14 de juliol), meitat de Simon and Garfunkel, populars als 60 amb els seus Sound of Silence i la banda sonora de El Graduat.

Però no només hi haurà lloc pel passat, sinó també el futur. En aquesta faceta destaquen dos noms. El primer és el de 2Cellos (24 de juny), una sensació a Youtube gràcies a les seves adaptacions per violoncel de cançons famoses com Smooth Criminal de Michael Jackson. L’altre és Birdy (27 de juny), cantant anglesa que acaba de fer els 20 anys, i que es troba enmig d’una escalada de popularitat, especialment després del seu tercer àlbum i el single que l’acompanya Beautiful Lies.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]