L’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord (OTAN) convidarà Macedònia a iniciar negociacions d’accés a la seva aliança. Els 29 països que actualment integren l’organització han decidit de ‘convidar el govern d’Skopje a iniciar converses d’accés’, segons la declaració conjunta dels caps d’estat i de govern que han participat aquest dimecres a la cimera celebrada a Brussel·les.

Tanmateix, per a convertir-se en el trentè membre de l’OTAN Macedònia haurà de ratificar internament el principi d’acord al qual va arribar amb Grècia per posar fi a la llarga disputa sobre el nom d’aquest darrer país, que passaria a dir-se República de Macedònia del Nord. ‘La implementació completa de tots els procediments interns prescrits pel que fa a l’acord sobre la solució del problema del nom és una condició per a una conclusió satisfactòria del procés d’adhesió’, diu la declaració dels líders.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb