La presidenta de l’Oficina d’Institucions Democràtiques i Drets Humans de l’OSCE, Ingibjörg Sólrún Gísladóttir, ha demanat al govern espanyol que asseguri el respecte als drets fonamentals de reunió i d’expressió. ‘Les autoritats espanyoles han d’assegurar que la policia utilitza la força només en cas de necessitat i en estricta adherència al principi de proporcionalitat’, ha dit Gísladóttir.

Sólrún ha recordat que tots els estats que formen part de l’OSCE s’han compromès a assegurar que les mesures preses per les autoritats policíaques en el compliment de les seves funcions respecten els drets fonamentals de llibertat d’assemblea i d’expressió pacífica. ‘Això també vol dir facilitar les reunions pacífiques i confiar en el diàleg per reduir les tensions’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb