Ebola

El Comitè d’Emergència de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat el brot que afecta la República Democràtica del Congo com una emergència sanitària internacional.

El comitè farà una recomanació al director general de l’organització per a mantenir el nivell de l’alerta actual o augmentar-lo. El 15 de juliol, la ciutat congolesa de Goma, amb més d’un milió d’habitants, va declarar el seu primer cas d’Ebola, en un senyal del progrés cap al sud de l’epidèmia que va començar l’agost de l’any passat.

D’ençà de l’agost, s’han produït 2.501 persones fins ara, dels quals, 1.668 s’han mort. El cas és especialment preocupant perquè hi ha una alta densitat de població i la frontera és molt propera amb Ruanda. Un 31% dels casos han estat nens, amb una mortalitat del 75% entre els menors de cinc anys.

Goma fa mesos que es prepara per a l’arribada de l’Ebola amb la col·locació d’estacions per rentar-se les mans i mesures addicionals d’higiene entre els funcionaris i treballadors del sector de serveis. No obstant això, a les zones rurals, el virus ha estat més difícil de contenir per l’acció de grups armats i la desconfiança dels tradicionalistes en els cooperants i metges.

La ciutat congolesa de Goma, amb més d’un milió d’habitants, declara el seu primer cas d’Ebola

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.