L’oficina del diputat: Més Menorca apropa el Parlament de les Illes als ciutadans

Els tres diputats de la coalició atenen les consultes i problemes dels ciutadans cada dilluns a la tarda

VilaWeb
Redacció
26.11.2016 - 21:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més Menorca vol involucrar la societat en el dia a dia de la vida política, per això, ha obert l’anomenada oficina del diputat: un espai perquè els ciutadans o entitats puguin fer arribar propostes i consultes a Manel Martí, Patrícia Font i Josep Castells, els tres diputats de la coalició. Cada dilluns, de cinc a vuit de la tarda, les oficines de Més Menorca a Maó i Ciutadella resten obertes al públic. De totes maneres, s’ha de concertar la cita prèviament i s’ha d’explicar la temàtica que es vol tractar. Segons l’assumpte, la cita l’atén un diputat diferent.

Castells explica que l’oficina s’inspira en el model britànic de política de proximitat, en la qual els membres de la Cambra dels Comuns, a més de treballar al parlament, han de palpar i escoltar setmanalment la realitat dels districtes on han estat escollits, si volen revalidar l’escó.

‘Volem estar a l’abast de la gent. Interactuar. Avui en dia és molt fàcil el contacte digital, però fa falta contacte directe, cara a cara. Amb l’oficina volem que les trobades casuals pel carrer, en les quals la gent sempre ens ha explicat els seus problemes, es converteixin en quelcom habitual’, afirma Castells.

El diputat nega que la iniciativa serveix a la vegada per fer pedagogia de l’acció política de Més Menorca, ja que per això existeixen altres vies. ‘Nosaltres ens obrim als ciutadans i la comunicació és bàsicament unidireccional’, diu. De totes maneres, admet que l’oficina també té un parell d’inconvenients. Per una banda, ‘hi ha persones que els costa veure la utilitat immediata de la consulta’ i d’altres que volen tractar ‘problemàtiques particulars o personals’ que no es poden solucionar en l’àmbit parlamentari.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes