Els prop de cent estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que ahir van ocupar el rectorat l’han abandonat després que l’equip de govern s’hagi compromès a “intentar establir” mesures de flexibilització en docència i avaluació, com reclamaven. En concret, la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a la UAB, Cristina Cambó, ha informat a Efe que l’equip rector s’ha compromès a “aprovar en un consell de govern extraordinari l’11 de gener el seu compromís de fer tot el possible perquè les diferents facultats apliquin les mesures de manera conjunta”.

Les mesures de flexibilització a les que ha cedit l’equip rector són l‘eliminació de qualsevol criteri que condicioni poder presentar-se a examen final o recuperació, eliminar que el percentatge d’assistència a classe tingui repercussió en la qualificació final i que el pes de les pràctiques per la nota final, sobretot en les carreres científiques, es correspongui amb els condicionants marcats per la pandèmia.

Cristina Cambó ha assegurat que en cas que alguna facultat decideixi de no aplicar les mesures continuaran “amb les mesures de pressió”, tot i que s’ha mostrat “satisfeta” amb la reacció de l’equip de govern. Els punts en els quals ha cedit la universitat són “essencials” i “impliquen un camí real de flexibilització en l’avaluació”, ha observat Cambó, que ha destacat que “s’aplicaran als exàmens finals previstos per a finals de gener, com demanàvem”.

Els estudiants, des del rectorat ocupat, van lliurar una carta a l’equip de govern de la universitat en què assenyalaven que “des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, el passat març del 2020, ens hem trobat en una situació d’excepcionalitat davant la qual la UAB no ha sabut estar a l’altura”, ja que “no ha ofert mesures d’adaptació i flexibilització que s’adeqüin a les diferents realitats dels estudiants”.

La conjuntura actual “continua sent d’excepcionalitat” i l’abast i efectes de la crisi de la covid “no mostren senyals d’afluixar”, segons els estudiants, que denunciaven “nul·la flexibilització de cara a les avaluacions finals, que seran presencials malgrat haver realitzat més de la meitat del semestre virtualment”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.