El Ministeri d’Ocupació espanyol ha fet públiques avui les dades de l’afiliació a la seguretat social i de l’atur registrat el mes de juliol. El nombre total d’afiliats a la seguretat social als Països Catalans el mes passat és de  5.715.925, sense incloure Catalunya Nord ni Andorra. La xifra d’ocupació del mateix període de l’any passat era de 5.479.814 persones.

El registre de desocupats també ha baixat en tots tres territoris: més d’un 12% a Catalunya, més d’un 9,5% al País Valencià i un 14% a les Illes. Les dades mostren una millora de l’ocupació, pròpia de l’època de l’any.

Les Illes Balears és l’únic territori que manté una ocupació superior a la d’abans de la crisi, un 10,2% per sobre de les dades del 2008. El País Valencià encara se situa en un 7,7% per sota de l’any de l’inici del crac econòmic, igual que Catalunya, que marca una afiliació a la seguretat social 3,1 punts per sota.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.