L’Obra Cultural Balear (OCB) s’ha plantat i demana al govern que retiri el decret de català a la sanitat perquè el dret de ser atès en català per part dels funcionaris públics és recollit a l’estatut d’autonomia, a la llei de normalització lingüística i a la llei de funció pública.

És per aquest motiu que l’OCB troba ‘imprescindible’ que el català es mantingui com a requisit d’accés a les oposicions. A banda, tal com és redactat l’actual esborrany, ‘es poden crear situacions d’inseguretat jurídica que caldria evitar’. Des del punt de vista de la seguretat jurídica –diu l’OCB– ‘és preferible exigir el català d’entrada, per a poder accedir a la funció pública, i dissipar així qualsevol perill que aquest decret acabi als tribunals’.

El decret, que encara no s’ha aprovat, preveu una moratòria de dos anys per a acreditar el coneixement del català. L’entitat ha explicat que el text que es pretén aprovar implica ‘un tractament discriminatori per part de l’administració cap als catalanoparlants i persones que desitgen emprar la llengua pròpia de les Balears, que passen a ser tractats com a ciutadans de segona’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.