L’Obra Cultural Balear (OCB) s’ha plantat i demana al govern que retiri el decret de català a la sanitat perquè el dret de ser atès en català per part dels funcionaris públics és recollit a l’estatut d’autonomia, a la llei de normalització lingüística i a la llei de funció pública.

És per aquest motiu que l’OCB troba ‘imprescindible’ que el català es mantingui com a requisit d’accés a les oposicions. A banda, tal com és redactat l’actual esborrany, ‘es poden crear situacions d’inseguretat jurídica que caldria evitar’. Des del punt de vista de la seguretat jurídica –diu l’OCB– ‘és preferible exigir el català d’entrada, per a poder accedir a la funció pública, i dissipar així qualsevol perill que aquest decret acabi als tribunals’.

El decret, que encara no s’ha aprovat, preveu una moratòria de dos anys per a acreditar el coneixement del català. L’entitat ha explicat que el text que es pretén aprovar implica ‘un tractament discriminatori per part de l’administració cap als catalanoparlants i persones que desitgen emprar la llengua pròpia de les Balears, que passen a ser tractats com a ciutadans de segona’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]