El conseller de Cultura, Lluís Puig, no té cap dubte que l’1 d’octubre els catalans podran anar a votar. De fet, explica que, en cada acte que fan membres del govern per les poblacions de Catalunya, els ciutadans del país els demanen que siguin ferms respecte del referèndum. En una entrevista a l’ACN, Puig afirma que, si la gent és ferma, el govern serà ferm. A més, el conseller de Cultura no preveu cap altra hipòtesi que no sigui la de fer el referèndum l’1 d’octubre, ‘malgrat les amenaces, pressions i accions intimidatòries per a generar por i un estat d’ansietat entre les persones’.

‘Estem convençuts, jo i tot el govern: l’1 d’octubre hi ha d’haver tot el que cal per a fer un referèndum pacífic, democràtic, cívic, amb un somriure’, diu Puig. I afegeix: ‘Hi haurà les urnes, les paperetes, un cens, una junta electoral i observadors internacionals.’ Així de clar i contundent ha estat Puig.

‘El dia 1 s’ha de fer allò que hem fet sempre que hem volgut opinar.’ Ha recordat que tot el govern en ple, amb les direccions generals incloses, van signar l’abril un document en què es comprometien a fer el referèndum i a aplicar-ne el seu resultat. I ha dit que les cartes i la pregunta eren molt clares. ‘El no obre una situació i el sí, una altra. Fins i tot, si sortís el no, hi haurà una situació que haurà de ser diferent de la que hem viscut aquests últims anys’, argumenta. Puig considera que qualsevol de les dues opcions que surti guanyadora representarà una victòria de la democràcia, no pas dels uns contra els altres.

‘Una pinya castellera molt potent’
Admet que ell i els nous consellers arribats al govern se senten recentment estrenats, però assegura que tenen la sensació d’un equip que fa ‘una pinya castellera molt potent’. ‘I quan hi ha una bona pinya, el tronc puja ferm’, afegeix.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]