El tribunal de Schlesvig-Holstein ha decidit d’ajornar sense termini concret la decisió sobre el lliurament del president Carles Puigdemont. Els tres jutges del tribunal diuen que han de menester més temps per a poder resoldre el cas, arran de ‘la complexitat’ que té. Un dels advocats del president, Gonzalo Boye, ho ha confirmat en declaracions a RAC-1, i ha explicat que l’ajornament és degut a l’enorme volum de documentació que el jutge Pablo Llarena envia constantment al tribunal, fora de termini i només en castellà, malgrat que la normativa digui que s’ha de remetre en la llengua del país receptor, és a dir, en alemany. El termini de noranta dies per a resoldre l’euroordre s’ha exhaurit i ara s’allargarà sine die.

Segons Boye, el jutge espanyol mira de demorar tant com pot la decisió sobre l’euroordre –perquè preveu que serà negativa–, de manera que no arribi abans del judici oral al Tribunal Suprem. ‘És una situació provocada per Llarena, perquè no cessa d’enviar documentació. Dimarts vam presentar el nostre escrit d’al·legacions contra l’extradició’, diu Boye. ‘La documentació arriba només en castellà en un país que parla alemany. Dimarts hi va enviar una memòria USB amb 38 MB de documentació; són uns dos mil folis. Ens sembla que Llarena vol evitar una ràpida resolució del tribunal alemany; hi deu haver nervis.’

L’advocat explica que la documentació enviada ara per Llarena és relativa a l’activitat financera de la Generalitat, i hi adjunta la carta que l’ex-ministre Cristóbal Montoro va enviar a Llarena dient-li que no hi havia hagut cap euro públic destinat al referèndum del primer d’octubre. Una carta que la defensa ja havia demanat però que Llarena no ha remès a Alemanya fins ara.

Més informació: 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb