La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una breu interrupció en el ple municipal d’avui per solidaritzar-se amb Marta Rovira, just quan s’ha sabut que havia decidit d’anar-se’n a l’exili. ‘Tenim els companys d’ERC que sé que ho passen malament i els vull mostrar el meu afecte, senzillament, més enllà de la discrepància. Sé que són moments durs. No és normal que estiguem en aquesta situació i tots hem de posar-hi la màxima voluntat perquè ens en sortim.’ Als escons d’ERC es pot observar com el regidor Jordi Coronas no contenir el plor.

El líder de Catalunya en Comú al parlament, Xavier Domènech, també s’ha solidaritzat amb Marta Rovira amb un piulet a Twitter:

Més tard, la batllessa ha suspès el ple per no demostrar ‘discrepàncies polítiques’ en un moment tan ‘excepcional’. En la sessió d’avui s’havia de sotmetre a votació la connexió del tramvia per l’avinguda de la Diagonal.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb