Liz Castro i Jordi Sànchez, candidats més votats en les eleccions a l’ANC

Els crítics obtenen 14 dels 25 llocs de la llista nacional · El resultat del vot telemàtic i del presencial és molt diferent

VilaWeb
Redacció
15.05.2016 - 11:06
Actualització: 15.05.2016 - 13:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Sànchez i Liz Castro han estat els candidats més votats en les eleccions al secretariat nacional de l’ANC, segons els resultats provisionals. Són els dos únics que han superat els quatre mil vots i la diferència entre tots dos és de seixanta-sis vots (4.071 per a Castro i 4.005 per a Sànchez). Tots dos han reaccionat ràpidament a les xarxes al resultat de la votació.

Per darrere seu han quedat Antonio Baños i Quim Torra, amb tres-cents vots menys. Castro, Baños i Torra van ser tres dels signants de l’article de vint-i-dos militants de l’ANC que a partir d’aleshores es van identificar com a crítics amb la gestió de Jordi Sànchez. Entre els vint-i-cinc membres del secretariat elegits ahir en la llista nacional, catorze són dels signats de l’article.

La candidata més votada, Liz Castro, ha agraït el suport a les urnes a través d’una piulada a Twitter: ‘Quin honor haver guanyat de nou la vostra confiança’. Castro ha felicitat també els altres 76 membres que pilotaran l’entitat a partir d’ara: ‘Tenim feina!’, ha exclamat. L’actual president, Jordi Sànchez, el segon amb més vots, ha felicitat especialment Castro per haver estat la més votada i als companys amb qui compartiran tasques al Secretariat de l’Assemblea. ‘Sort als membres del Secretariat’, ha piulat Quim Torra, que ha quedat en quarta posició.

Cara a la votació dels càrrecs del secretariat, cal tenir en compte que voten els setanta-set membres del secretariat, on hi ha un pes determinant del territori.

Dissabte vinent els membres del secretariat nacional triaran els principals càrrecs de l’entitat, entre els quals la presidència. Els estatuts de l’ANC deixen clar que el president no ha de ser necessàriament la persona més votada. De fet, l’any passat Liz Castro va guanyar amb molta més claredat i no va ser l’elegida pel secretariat. L’any passat Liz Castro va aconseguir un miler més de vots que enguany, una quantitat semblant a la que ha perdut també ara Jordi Sànchez. En les eleccions de l’any passat Castro va quedar en primer lloc i Sànchez, en el quart.

Aquestes eleccions, com també va passar en les de l’any passat, han estat marcades per una abstenció alta atès que només hi han participat un 21% dels socis de l’Assemblea, 7.247 socis en total (l’any passat hi van participar 7.625 socis). Els votants han elegit els setanta-set membres que pilotaran l’entitat i que, al seu torn, decidiran qui serà el proper president al plenari del proper dissabte 21 de maig.

L’Assemblea havia habilitat 133 seus electorals i 3.362 socis han optat per votar de manera telemàtica. Amb les xifres publicades hi ha una dada que causa sorpresa per inusual. És la diferència gran entre la tendència al vot telemàtic i al vot presencial. Així, en vot telemàtic Liz Castro aconsegueix 2.138 vots i Jordi Sànchez 1.550. Però, en canvi, en el vot presencial Liz Castro aconsegueix 1.933 vots i Jordi Sànchez, 2.455.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes