El conseller de Cultura, Lluís Puig, en la cloenda de l'IPCITE.

El celler cooperatiu de Gandesa va acollir ahir diumenge la presentació oficial de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE). L’inventari és un projecte ben planificat i ben resolt, liderat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i participat per la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Eduación, Cultura y Deporte i per la Obra Social “la Caixa” . Aquestes institucions, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, el Museu de Tortosa i altres estudiosos de la demarcació de Tarragona, han fet una molt bona feina.

Amb la intenció d’identificar, difondre i promocionar els elements del patrimoni cultural immaterial que es manifesten a les Terres de l’Ebre, l’equip de professionals dirigits des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals i  coordinats per la Pepa Subirats –molt bona coordinació feta per aquesta professional de la casa– , han farcit un projecte que dóna a conèixer i vol salvaguardar, allí on s’escaigui, un inventari estructurat en set categories, on hi caben les diferents activitats productives,  processos i tècniques; les creences, festes, rituals i cerimònies; les tradicions orals, particularitats lingüístiques i formes de comunicació; les representacions, escenificacions, jocs i esports tradicionals; les manifestacions musicals i sonores; la salut, alimentació i gastronomia; i les formes de sociabilitat col·lectiva i d’organització social.  Tot això, està a l’abast de tothom, podent consultar l’inventari a travès de la web del projecte.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu, fent clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]