El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans ha incorporat quatre nous membres numeraris, adscrits tots ells a la Secció Històrico-Arqueològica. Aquests són Imma Lorés i Otzet, doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i catedràtica de la Universitat de Lleida; Marta Prevosti i Monclús, doctora en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica; Patrici Poujade, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Perpinyà i Eduard Vallès Pallarès, doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 Perfil complet dels nous membres
Imma Lorés i Otzet: és doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, catedràtica de la Universitat de Lleida i ha estat degana de la Facultat de Lletres. Ha publicat una gran quantitat de treballs –llibres, articles, capítols de llibres- tant en publicacions catalanes com internacionals. Un dels temes que l’ha ocupat des de la seva tesi doctoral fins avui ha estat l’escultura romànica i la seva lectura dins el context arquitectònic.

Marta Prevosti i Monclús: és doctora en Filosofia i Lletres, secció d’història antiga, per la Universitat de Barcelona, on ha exercit de professora titular d’Arqueologia, i actualment és investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). Ha estat directora gerent del Museu de l’Estampació de Premià de Mar i ha participat en diferents projectes museogràfics. Forma part de l’equip d’investigació del projecte Tabula Imperii Romani – Forma Orbis Romani i és vocal de la Junta de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC.

Patrici Poujade: és catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Perpinyà i les seves recerques sobre la història de la Vall d’Aran han quedat reflectides en un bon grapat de monografies publicades tant en llengua francesa com catalana. És membre de l’Acadèmia Aranesa dera llengua occitana i ha estat president del Grup de Linguística occitana de la Generalitat de Catalunya.

Eduard Vallès Pallarès: és doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i màster en estudis avançats en història de l’art per la mateixa universitat, a més de conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Va ser el primer director de la Fundació Palau i Fabre a Caldes d’Estrac, va ser conservador del Museu Picasso de Barcelona i és membre de l’equip de direcció del Centre Picasso d’Horta de Sant Joan. És un dels millors especialistes sobre Picasso de casa nostra.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb