El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans ha incorporat quatre nous membres numeraris, adscrits tots ells a la Secció Històrico-Arqueològica. Aquests són Imma Lorés i Otzet, doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i catedràtica de la Universitat de Lleida; Marta Prevosti i Monclús, doctora en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica; Patrici Poujade, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Perpinyà i Eduard Vallès Pallarès, doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 Perfil complet dels nous membres
Imma Lorés i Otzet: és doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, catedràtica de la Universitat de Lleida i ha estat degana de la Facultat de Lletres. Ha publicat una gran quantitat de treballs –llibres, articles, capítols de llibres- tant en publicacions catalanes com internacionals. Un dels temes que l’ha ocupat des de la seva tesi doctoral fins avui ha estat l’escultura romànica i la seva lectura dins el context arquitectònic.

Marta Prevosti i Monclús: és doctora en Filosofia i Lletres, secció d’història antiga, per la Universitat de Barcelona, on ha exercit de professora titular d’Arqueologia, i actualment és investigadora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). Ha estat directora gerent del Museu de l’Estampació de Premià de Mar i ha participat en diferents projectes museogràfics. Forma part de l’equip d’investigació del projecte Tabula Imperii Romani – Forma Orbis Romani i és vocal de la Junta de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC.

Patrici Poujade: és catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Perpinyà i les seves recerques sobre la història de la Vall d’Aran han quedat reflectides en un bon grapat de monografies publicades tant en llengua francesa com catalana. És membre de l’Acadèmia Aranesa dera llengua occitana i ha estat president del Grup de Linguística occitana de la Generalitat de Catalunya.

Eduard Vallès Pallarès: és doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i màster en estudis avançats en història de l’art per la mateixa universitat, a més de conservador d’art modern i contemporani del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Va ser el primer director de la Fundació Palau i Fabre a Caldes d’Estrac, va ser conservador del Museu Picasso de Barcelona i és membre de l’equip de direcció del Centre Picasso d’Horta de Sant Joan. És un dels millors especialistes sobre Picasso de casa nostra.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.