Kilian Jornet s’encara amb el seu desafiament més gran: batre el rècord d’ascensió de l’Everest, el cim més alt del món, de 8.848 metres. És l’etapa final del seu projecte personal, Summits of my life, que l’ha dut, per exemple, a superar les marques de pujar i baixar el massís del Mont Blanc –la muntanya més alta dels Alps–, el Cerví, el McKinley (Alaska) i l’Aconcagua (als Andes).

Fa cinc anys que Jornet va començar aquest projecte, que ha deixat films com ara Una línia fina, Déjame vivir i Langtang. Però li falta culminar-lo. Ara torna a ser a l’Himàlaia, i és la tercera vegada que intenta l’envit de l’Everest: la primera, el 2015, es va haver d’ajornar pel terratrèmol que va devastar el Nepal; i la segona, l’any passat, no va reeixir a causa de la meteorologia adversa.

Jornet vol que aquesta vegada sigui la bona, i ho provarà amb de la mateixa manera que sempre que s’ha proposat els desafiaments d’aquest projecte, és a dir, amb el mínim equip possible i sense respiració artificial.

Jornet explica ací les diferències que es trobarà en l’entorn i les condicions de la neu i el glaç d’enguany en comparació amb l’intent de l’any passat:

La ruta que seguirà Jornet per a pujar l’Everest és la de la cara Nord:

I hi anirà acompanyat tan sols d’un càmera, el seu amic Sébastien Montaz-Rosset.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]